Велика заплена дроге у Марсеју: У торбама сакривено пола тоне кокаина – највећи успех цариника до сада

Marsej

Последња велика заплена била је 2020. са 291 килограма.

Цариници су у Марсеју пресрели више од пола тоне кокаина у контејнеру који је превезао чилеански брод. Ово је највећа заплена кокаина икада у овом граду

У петак 28. јануара, када је из Чилеа стигао брод, цариници су одабрали неколико контејнера за преглед. Ренгенским прегледом је утврђено да поред пакета постоје и 13 спортских торби.

Унутра је извађено скоро 450 шипки кокаина, укупне тежине 514 килограма. Вредност робе процењена је на близу 36 милиона евра.

Последња велика заплена била је 2020. са 291 килограма.
Ова техника транспорта наркотика у товару легалног терета , названа рип-офф, посебно је популарна међу криминалним организацијама, са саучесницима на крају ланца који преузимају одговорност за повраћај наркотика пре испоруке робе примаоцу.

Француска царина је 2021. запленила 18 тона кокаина на националној територији, односно раст од 106% у односу на 2020. годину.

Оливије Дусо, министар делегат задужен за јавне рачуне, изјавио је: „Ова изузетна заплена илуструје активну улогу царинских служби у лучком окружењу, које свакодневно примењују своје вештине циљања и своја техничка средства у циљу борбе против трговине дрогом. Честитам мобилизација цариника и цариника у Марсеју за неостављање терена отвореним за криминалне мреже и заштиту наше територије и наших суграђана“, рекао је министар Оливије Дусо.

Тренутно су у току анализе заплењеног кокаина. Отворена је истрага како би се открили примаоци дроге на француском тлу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs