(ВИДЕО) Алекса Дудуковић први допливао до Богојављенског крста

Plivanje

Данас је у Сомбору одржано традиционално, десето по реду пливање за Часни крст, у име великог хришћанског празника, Богојављења. Организатор овог догађаја је Завичајно удружење Срба „Коријени“, уз подршку Спортског савеза Града Сомбора. Упркос ниској температури и киши, на Градском купалишту „Штранд“ било је преко педесет пливача, међу којима и неколико жена и деце, као и гостију из Белорусије.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Пливало се, према устаљеном правилу, 33 метра, што симболизује број година колико је имао Исус Христ када је разапет. До крста је први допливао седамнаестогодишњи Алекса Дудуковић, који је истакао да му је одувек била жеља да учествује у овом свечаном догађају.

„Па пријавио сам се из разлога што одувек сам маштао да пливам овде и ето да стигнем до крста. То је увек био неки сан дечачки“.
Алекса је такође додао да му је, и поред тога што активно тренира пливање, пливање за Часни крст било веома изазовно и да је за овакав подвиг потребна изузетна психичка и физичка спремност.

Пливању за Богојављенски крст присуствовали су и представници Градске управе, на челу са градоначелником Антониом Ратковићем, као и представници Српске православне цркве и многобројни грађани.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs