(ВИДЕО) Апатинским основцима свечано уручене Вукова и специјалне дипломе

Nagrađeni učenici

Општина Апатин уприличила је данас, у вишенаменској сали Основне школе “Жарко Зрењанин”, свечану доделу Вукових и специјалних диплома за 18 ученика. Одлуком наставничког и одељенског већа ученичког парламента, похвалу за ђака генерације добио је Михајло Цвијановић, који је уједно добио Вукову диплому и специјалне дипломе за физику, хемију, историју и биологију.
Према речима директорке Основне школе, Сање Шијан, ово је једна од сјајних генерација које су похађале ову школу.
“У редовима ових дивних ђака, 18 је награђено специјалним дипломама из разних предмета. Од њих 18, девет су примаоци Вукове дипломе и имамо једног сјајног ученика генерације који је доспео до републичког такмичења из два предмета, из историје и биологије”, истакла је Шијан.
Како наводи одељенски старешина, Ђула Јовановић, имала је чак три ученика генерације којима је била разредна, али је управо Михајло ученик који је показао сјајно знање из свих предмета.
Михајло Цвијановић, ђак генерације, истакао је да је много срећан што је управо он проглашен ђаком генерације, те нам је открио његове планове за даље образовање.
“Планирам у Електро-техничку школу, за смер техничар информационих технологија, за даље још ћу да видим, још нисам сигуран, али за сада тако стоји”, рекао је Цвијановић и додао да од природних наука највише воли физику и математику, а од друштвених историју.
Поред Михајла Цвијановића, специјалне дипломе за успехе у наукама, страним језицима, уметности и спорту, добило је девет ученика: Миња Лазић , Милица Пламенић, Стефан Смиљанић, Јован Балаћ, Сергеј Смиљанић, Вељко Сладојевић, Страхиња Шијан и Александар Обрадовић, док су Вукове дипломе за одличан успех током осмогодишњег школовања, као и специјалне дипломе за постигнућа у областима природних и друштвених наука и спорта додељене такође за девет ученика: Маши Рајић, Александри Пекан, Сари Петровић, Мили Врачар, Даници Марковић, Сташи Зорић, Војину Медићу, Крсману Луки Кршићу.
Овим путем, честитамо награђеним ученицима и желимо им да наставе са успесима и у даљем образовању.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: