(ВИДЕО) Богат програм обележио 57. Апатинске рибарске вечери

Након године паузе, настављена је традиција дуга готово шест деценија, а организатори Рибарских вечери у Апатину, ни овај пут нису изневерили бројне посетиоце. Манифестација је протекла уз многобројне наступе, изузетно садржајан програм, као и такмичења у спремању рибљег паприкаша. 

Отварање 57. Апатинских рибарских вечери обележио је спектакуларан наступ Прве трубе света, Дејана Петровића и Биг банда. Дејан је наследник најпознатијег српског трубача Миће Петровића, а апатинској публици и њиховим гостима је приуштио сјајну забаву уз феноменалан перформанс. Прво вече су организоване и квалификације у кувању рибљег паприкаша, а најбољи кулинари су прошли у финале такмичења „Златни котлић 2021“. 

Познате Сарајлије, Жеро и Црвена Јабука, извођењем својих хитова, насталих из вишедеценијске каријере, нису оставили равнодушном многобројну публику, која се на главном апатинском тргу окупила да би са њима певала у глас. Други дан Рибарских вечери је дефинитивно остао у знаку њиховог наступа, али сем тога, проглашени су и победници Отвореног првенства у кувању паприкаша, а награда је отишла у Бегеч, у руке Јанка Пинћира.

У суботу, треће ноћи манифестације, у Апатин је дошло небројено много људи из других места, које је, заједно са домаћинима, забављао чувени Харис Џиновић. Поред њега, апатинској публици се представила и Зорана Павић, популарна певачица која је, како сама каже, и приватно и пословно веома везана за Апатин. Треће, финално вече, сем добре музике, обележило је проглашење победника у такмичењу „Златни котлић 2021“, па је тако Апатин добио новог шампиона у спремању рибљег специјалитета, Бојана Томашевића. 

Последњег дана манифестације организовано је ревијално кување рибљег паприкаша, уз концерте група „Дунавски бисери“ и „Банде дрвене“. Гошћа Дунавских бисера је била солисткиња Зорана Иђушки, која је својим певачким способностима, извођењем познатих народних и староградских нумера, одушевила присутне. 

Сем поменутих концерата и такмичења у кувању познатог рибљег специјалитета, на 57. Апатинским рибарским вечерима организовани су бројни пратећи културни, уметнички, забавни и спортски програми. На самом отварању су се представиле мажореткиње, разна културно-уметничка друштва, а свих дана манифестације су организоване вожње бродићем, такмичења у пецању, као и разне изложбе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs