(ВИДЕО) Град Сомбор реновира објекте удружења грађана као и Дом културе у Градини

Poseta udruženju

Квалитетан рад удружења грађана, као и побољшање услова живота у салашарским насељима на територији Града Сомбора, један је од приоритета локалне самоуправе. Тим поводом, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је са својим сарадницима обишао реновиране просторије Удружења ратних војних инвалида, као и просторије Савеза глувих и наглувих особа у Сомбору, а обишао је и радове на реновирању и адаптација Дома културе у Градини.

Чланови Удружења грађана ратних војних инвалида истичу велику захвалност Градској управи на помоћи око реновирања просторија, у којима ће, како сами истичу, бити много лепше и лакше обављати све оне активности које удружење чини за своје чланове.

Фасада на згради коју користи Савез глувих и наглувих је била у веома лошем стању, те ће након завршених радова и овај објекат засијати пуним сјајем.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Обишли смо просторије Ратних војних инвалида и Савеза глувих и наглувих, две осетљиве категорије, где смо желели да самим радовима омогућимо овим удружењима да имају адекватне услове за свој боравак и рад“, рекао је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Најобимнији радови изводе се на реновирању Дома културе у Градини који ће представљати центар свих, како културних, тако и свакодневних догађања, у салашарском насељу Градина.

„С обзиром да до сада није имала где да се окупља омладина и да се друже, самим завршетком овога дома биће да се могу дружити као што су се некада дружили. Да што мање користе мобилне телефоне и те мреже, него да се друже физички“, рекао је Миро Петковић, представник насеља Градина у Градској управи.

Градоначелник Ратковић је додао да ће целокупна инвестиција у Градини бити завршена до краја ове године:“Оно што смо желели овом инвестицијом је свакако да Дом културе у Градини буде центар дешавања, како културног тако и друштвеног живота и да једноставно кренемо у реконструкцију, како данас у Градини, тако и у осталим салашарским насељима“.

Сви радови на реновирању зграда удружења грађана, као и зграде Дома културе у Градини, финансирани су из буџета Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs