(ВИДЕО) Добијена средства од Покрајине за доводник воде ка Станишићу и изградњу новог атарског пута

Predaja ugovora

Данас је у згради Покрајинске владе градоначелник Сомбора Антонио Ратковић потписао уговор о додели средстава за изградњу атарског пута у Станишићу, као и уговор о додели средстава за прву фазу изградње доводника воде од Светозар Милетића до Станишића. Средства су додељена на основу конкурса које је спровео Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а очекује се да радови на реализацији ова два значајна пројекта почну током ове године.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у свом обраћању истакао да је решавање водоснабдевања у Војводини један од тежих и приоритетних задатака Владе:“Ми ћемо укупно удружујући средства са свих 45 локалних самоуправа у Војводини уложити милијарду и 227 милиона динара, то није мало. Питање снабдевања водом у Војводини је једно од најсложенијих питања и морамо више на томе да радимо у будућности и да издвајамо више новца“, рекао је Мировић.
Градоначелник је рекао да су, за изградњу атарског пута у Станишићу, Град Сомбор и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједнички издвојили средства у укупном износу од око 34 милиона динара

„Секретаријат је учествовао са 18,5 милиона и очекујемо да у овој години започну радови на овом веома битном атарском путу, који су и тражили представници Месне заједнице. Пут ће бити дужине нешто мање од 3км, до нивоа туцаника, а ширине од 4м. Што се тиче другог уговора који је данас потписан, он се односи на доводник воде од Сетозар Милетића ка Станишићу. Износ прве фазе пројекта је око 79 милиона динара. Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржао је Град Сомбор са 40 милиона и очекујемо да у овој години урадимо прву фазу, а да у наредној години урадимо другу фазу и да становници Станишића добију пијаћу воду. Конкретно, у првој фази, урадиће се радови на дужини од око 5,5 км водовода“, најавио је градоначелник Ратковић.

Представницима градова и општина уговоре је свечано уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије