(ВИДЕО) Додељени уговори за субвенционисање пољопривредне производње

Potpisivanje ugovora

Данас су у Великој сали Градске куће, додељени уговори носиоцима пољопривредних газдинстава, који су се пријавили на конкурс Агробизнис центра и испунили све услове које исти прописује, како би добили бесповратна средства за субвенционисање пољопривредне производње и унапређење функционисања индивидуалних пољопривредних газдинстава на територији Града Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Како наглашава Карло Пушкарица, директор Агробизнис центра, ово је већ пети конкурс у последње три године који ова установа реализује у сарадњи са Градом Сомбором: “После скоро 30 милиона динара помоћи која је отишла бесповратно, више од 500 апликација, 223 газдинства особе које су добиле средства за своје пројекте, ја мислим да можемо сви да будемо више него задовољни“.

Он додаје да је на овом конкурсу средства добило 37 газдинстава од 130 пријављених у укупном износу од 5 милиона динара, али да су сваке године пројекти које пољопривредници покрећу, све бољи и квалитетнији: “На првом конкурсу отприлике једна шестина апликација је била квалитетна, а сад се то пење на 65 – 70 %. Толико смо задовољни нашим корисницима, то јест људима који се баве пољопривредом у Сомбору, што су брзо и добро научили. Јер нису у питању само ова средства и ови конкурси, ми се надамо да ћемо доћи до тога да они са нама или без нас, могу да аплицирају на много озбиљније конкурсе и за веће суме новца“.

Циљ деловања Агробизнис центра је да пружи подршку и више информација о модерним начинима производње, о позивима и конкурсима за доделу средстава или донација, олакшицама, позивима на сарадњу са другим чиниоцима, образовним програмима, интерегионалној сарадњи и прекограничним пројектима и другим акцијама које ће допринети корист пољопривредницима у локалној средини.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs