(ВИДЕО) Дуња из Раче победник првог Међународног фестивала ракије у Апатину

На платоу апатинске Марине одржан је 1. Међународни фестивал ракије под називом „Горње Подунавље“. Иако пионири у организацији овако великог догађаја, произвођачи и љубитељи воћних ракија Чувари традиције из Апатина окупили су велики броја излагача и гостију.


Осим учесника из целе Србије, премијерни Фестивал ракије „Горње Подунавље“ посетили су и бројни гости из Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске, Словеније…


Треће место, када су свеукупни победници у питању, освојила је лозовача из Македоније, другу награду је однела ракија од дуње из Аранђеловца, док је за најбољу ракију проглашена ракија од дуње из Раче.


Подсећамо, у Апатин је стигло укупно 473 узорка ракије, а оцењивање квалитета је урадио наш уважени професор др Нинослав Никићевић са Пољопривредног факултета у Земуну, иначе доајен српске ракијашке сцене.
Ракије су оцењиване по категоријама, шљивовица до три године старости, шљивовица преко три године старости, кајсија, лозовача, комовица, дуња, крушка, јабука, траварица, калвадос, ликери и све остале врсте воћних ракија, а посебна категорија биле су жене произвођачи.


Фестивал ракије „Горње Подунавље“ био је сајамског карактера, уз могућност дегустације, а поред ракијаша, своје производе Апатинцима су понудили и произвођачи меда, вина, сухомеснатих производа и домаће радиности.
У културно-уметничком делу програма наступиле су мажореткиње И КУД Царза.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs