(ВИДЕО) Изложба „Сликарски корени“ наредних месец дана у галерији „Милан Коњовић“

Galerija

Тематска изложба слика Милана Коњовића под називом „Сликарски корени“, отворена је данас у галерији која носи име великог сомборског сликара.

Изложба је отворена у оквиру прославе Дана Града Сомбора, а како истиче директорка галерије Милена Рацков Ковачић, галерија „Милан Коњовић“ сваке године са задовољством учествује у прослави Дана Града:“У оквиру прославе Дана Града Сомбора, као и сваке године, наша установа се придружује разним програмима. За ову манифестацију ми смо припремили тематску изложбу која носи назив Сликарски корени“, рекла је директорка.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Војводина је увек била велика инспирација за чувеног маестра Коњовића те је, како истиче аутор изложбе кустос Небојша Васић, уметник одлучио да остави светла велеграда какав је Париз и врати се у своју родну кућу у Сомбору:“На новинарска питања, врло често, а везано за детињство, Милан Коњовић је често спомињао своју кућу у Црквеној улици бр. 11, а особито салаш који се налазио десетак километара ван Сомбора према Чонопљи. И каже Милан Коњовић – тамо је формирано моје детињство, тамо су моји сликарски корени, то могу да потврдим, јер сам то тек касније, када сам дошао из Европе, увидео ту лепоту, радости стварања, када сам почео да сликам у својој Бачкој равници“.

Изложбу је испред Града Сомбора, отворио Сава Дојић члан Градског већа, а посетиоци ће ову поставку моћи да погледају у наредних месец дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs