(ВИДЕО) Континуирано улагање у болницу „Јунаковић“ даје позитивне резултате

Banja

Упркос епидемији коронавируса, која је у великој мери променила околности у којима послују установе болничког и рехабилитационог типа, Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“ наставила је да остварује веома добре резултате. О пословању ове установе од избијања пандемије до данас, говори директорка др Драгана Мрђенов.

Сад смо већ другу годину у таквој епидемиолошкој ситуацији, нажалост. Ми смо, чак, 2020. године били привремена ковид болница, два месеца. Након тога смо наставили са редовним радом. Наравно 2020. је била у односу на 2019. знатно лошија, што је било и разумљиво. Лјуди нису долазили, летња сезона је била много лошија него раније, али од 2021. ми радимо у редовном систему, значи примамо пацијенте и амбулантно и стационарно, а летња сезона је била изузетно добра и можемо се похвалити да смо приходовали чак много боље него 2019. године.

О успешности рада Специјалне болнице, не само као рехабилитационог центра, већ и као туристичке дестинације, говори број ноћења у овом комплексу.

У 2019. години Специјална болница „Јунаковић“ је остварила 57. 913 ноћења. 2020. године било је око 35 хиљада ноћења у бањи. На основу тог броја можемо видети да је наша специјална болница лидер туризма у Западнобачком региону, што је и највећи туристички објекат, највећи смештајни објекат, са 270 постеља, у целом региону.

Током лета 2021. године, због обимних падавина које су погодиле подручје општине Апатин, болница „Јунаковић“ је у сезони на десет дана затворила своја врата за посетиоце.
Нажалост смо у току летње сезоне имали поплаву, због чега смо били принуђени да десет дана не радимо. Базени нису радили и реновирали смо неких 20 соба.

У последњих четири године, колико обавља функцију директорке, др Мрђенов истиче да се из године у годину побољшавају услови рада за запослене у овој установи, а да сама болница остварује озбиљније приходе. У поређењу са 2017. годином, када је за плате издвајано 81 милион динара, на крају 2021. године се издваја преко 138 милиона динара. Осим тога, запослени у болници су добијали од Владе Републике Србије и ковид додатке и помоћ која им следује као здравственим радницима.

Специјална болница „Јунаковић“ сведочи одличној сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство, од кога је претходне године, путем конкурса, добила средства за набавку нове медицинске опреме, а набављене су две каде, за горње и доње екстремитете, као и два апарата за магнет.

После прошлогодишњег реновирања соба, чекаоница и електротерапије, за ову годину директорка најављује даља улагања.
Ове године смо већ почели са заменом столарије у старом делу болнице, а у плану нам је и реновирање кинезитерапије, као и израда пројеката за реновирање нашег хидроблока. Максимално се трудимо да дамо што бољу услугу нашим корисницима.
Др Мрђенов је посебно истакла програм од изузетног значаја за пацијенте који болују од дијабетеса.

Позивамо све пацијенте који болују од шећерне болести, на инсулину, да дођу на наш Едукативни програм превенције и раног откривања компликација дијабетеса, који је овде на терету Републичког фонда за здравство и траје десет дана.

Из специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“ се надају да ће предстојећа летња сезона испунити очекивања и да ће овај комплекс достићи рекордан број посета. Такође, најављују да ће се тренд улагања у побољшање услова како за пацијенте и госте, тако и за запослене, наставити и у будућности.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs