(ВИДЕО) Манифестација „У бојама деце“ окупила више десетина малишана у Соколском дому

Deca i pena

У организацији Удружења сомборских учитеља, данас је одржана друга по реду манифестација „У бојама деце“. Приређен је богат програм за све узрасте, али најпосећенији део програма био је, свакако, онај одржан у Соколском дому, а посвећен млађим основцима. Председница Удружења сомборских учитеља, Ружица Вукелић, изразила је задовољство овогодишњом реализацијом манифестације.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Као што видите, ми се налазимо у Шареном дворишту, делу манифестације „У бојама деце“, коју по други пут организујемо овде код нас и у оквиру нашег Удружења. Присутно је скоро три стотине, ако не и више ученика, распоређених у различите активности, од сламара, авиомоделара, ревије старих и заборављених игара, па до правог спортског такмичења „Између две ватре“, све по правилима Спортског савеза Србије, све онако како иде. Овде иза мене можете да видите и изложбу „Хероји нашег доба“, која је настала спонтано у доба короне, па се тако наставила и развијати. Ове године, било је посвећено ватрогасцима спасиоцима, на захтев ученика, јер су они замислили да је то стварно херој нашег доба, тако да могу да кажем и са поносом да истакнем да смо примили скоро 600 радова, из различитих крајева. Значи, из целе Србије, из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, па чак и Аустрије и овде су најбољи међу најбољима истакнути.

Град Сомбор, као и установе које се примарно баве образовањем и васпитањем, препознали су значај оваквих програма, те су пружили несебичну помоћ и подршку при реализацији истих. Милан Стакић, из Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор, навео је следеће:

– Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор технички је помогао ову организацију и мислим да је то сасвим природно, да се ослањамо једни на друге. Центар, Препарандија, свакако је дом свих учитеља, свих наставника, свих оних који раде у образовању и настојаћемо да и убудуће увек будемо на страни учитеља и да им помогнемо кад су овакве ствари у питању.

У оквиру ове манифестације, осим програма за децу, уприличена је и онлајн научна конференција, као и свечани час за учитеље који су завршили свој радни век. Овим је, како се наводи из Удружења, изражена захвалност пензионерима који су читав свој радни век посветили образовању и васпитању генерација деце.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: