(ВИДЕО) Министарство животне средине донирало 1820 канти и 90 контејнера Граду Сомбору

Kante

Данас је у згради Жупаније уприличено потписивање Уговора о давању на коришћење опреме за сакупљање и рециклажу отпада, између представника Министарства заштите животне средине и градоначелника Сомбора Антонија Ратковића. Овим Уговором, Граду Сомбору, односно ЈКП „Чистоћа“ је додељена додатна опрема за одлагање комуналног отпада, у циљу повећања капацитета за заштиту животне средине и очувања локалне средине здравијом и чистијом. Тим поводом, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, Ђорђе Зорић, истакао је следеће:

Желимо да саопштимо да смо добили, путем Конкурса за ову годину, донацију Министарства за заштиту животне средине, 1820 канти од 240 литара и 90 контејнера од 1100 литара. Ово што је овде стигло, биће намењено нашим суграђанима, по приоритетима које ће ЈКП „Чистоћа“ само дефинисати, а у циљу да то само уклањање отпада буде безбедно. Сви они грађани који имају генерално проблем са посудама за одлагање да сад то чине на један, нови начин и да једноставно могу безбедно да га уклоне из својих домаћинстава.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Из Градске управе најављују да ће наставити да улажу напоре како би животна средина била квалитетнија и здравија, а посебно важан аспекат „зелених“ политика јесте и сарадња са вишим нивоима власти, коју ће континуирано унапређивати.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs