(ВИДЕО) Нова бициклистичка стаза до бање Јунаковић пре почетка купалишне сезоне

Крајем прошле године представљен је елаборат који је урађен у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој, у ком је испитано стање свих бициклистичких стаза у нашој општини, где се видело њихово тренутно стање, те шта је оно што треба да се уради на њиховој реконструкцији, а такође су предвиђене и неке друге трасе које би се у будућности градиле.

Председница општине Апатин том приликом је рекла да постоји 12 км бициклистичких стаза које су у веома лошем стању, те најавила реконструкцију стазе у улуци Димитрија Туцовића која је у међувремену урађена, али и наставак исте ка Бањи Јунаковић.

  • Имали смо велики број обраћања грађана у вези ове бициклистичке стазе и она заиста јесте временом пропала. Пре свега, она је пропала од овог дрвећа које је било ту посађено уз сам пут и, нажалост, морали смо да га уклонимо да бисмо могли да реконструишемо стазу. Идеја јесте да бициклистичка стаза буде завршена и реконструисана до почетка купалишне сезоне, најавила је Кораћ.

Према њеним речима, пројекат се у потпуности финансира из општинског буџета, а вредност инвестиције износи око 11 милиона динара. Председница општине Апатин најавила је и изградњу бициклистичке стазе према Свилојеву. 

  • Пројектно техничка документација за Свилојево је израђена и наша намера је да конкуришемо, с обзиром да се ради о озбиљнијим средствима. Предрачунска цена је отприлике око 70 милиона динара, тако да општина не може сама да исфинансира тај пројекат. Међутим, ми смо се већ обратили Покрајини и ја очекујем да у току наредне године урадимо тај крак бициклистичке стазе.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs