(ВИДЕО) Нови дневни боравак у ОШ „Аврам Мразовић“

Učionica

ОШ „Аврам Мразовић“ из Сомбора богатија је за дневни боравак, простор намењен деци у којем могу да раде своје домаће задатке, да уче, али и да се забављају и одморе.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Дневни боравак је данас посетио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић са својим сарадницима, и изразио велико задовољство изгледом и функционалношћу овог простора:“ Пре две недеље завршени су радови на уређењу дневног боравка у Основној школи „Аврам Мразовић“ у Сомбору. Укупно је Град Сомбор издвојио четири милиона динара за уређење овог предивног простора. Оно што је битно је да је комплетно део простора саниран, да су урађена нова расвета, урађене су подне облоге, зидови су окречени, школска библиотека је премештена у други део школе, тако да смо добили један предиван простор где ће ђаци проводити своје слободно време“, рекао је градоначелник.

Како истиче директорка ОШ „Аврам Мразовић“ Маја Секулић, овакав објекат је вишеструко значајан за све ученике, али и наставнике:“ Један овакав простор за школу значи много и више него много, с обзиром на то да школа има две групе продуженог боравка, простор у коме је продужени боравак радио до сада је био много мањи од овога, а овакав простор нама значи место где деца у исто време имају где да остану након наставе, имају подршку учитеља који раде у продуженом боравку“.

Након прошлогодишњег завршетка радова у дневном боравку у ОШ „Доситеј Обрадовић“, јасна је жеља и намера локалне самоуправе да сваке године у бар по једној школи буде направљен један овакав простор који је показао своју сврсисходност и позитиван ефекат.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs