(ВИДЕО) Нови 3Д штампачи за едукацију ученика и запослених у образовању

Štampač

Центар за стручно усавршавање запослених у образовању у Сомбору добио је средства за пројекат под називом „Напредним технологијама до развоја компетенција запослених у образовању“, који је расписало Министарство правде, а средства по овом конкурсу су прикупљена на основу одлагања кривичног гоњења.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


ЦСУ је на основу овог пројекта добио 1.086.000 динара те су за тај новац купљена два 3Д штампача са пратећом опремом:“Определили смо се за набавку 3Д штампача из више разлога. Ако погледамо ту технологију из угла ученика, циљ је конкретизација маште и идеја. А ако погледамо из угла наставника та конкретизација је инструмент који поспешује идеје, инструмент који развија машту и инструмент који подстиче креативност“, рекао је директор ЦСУ Милан Стакић.

Како би у пракси видели како ти 3Д штампачи раде, наставница Технике и технологије Виолета Станков довела је ученике 6. разреда ОШ „Иво Лола Рибар“ у Центар где су ученици изблиза имали прилику да се упознају са карактеристикама и начином рада ових штампача, те са бескрајним могућностима које нуди нова технологија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs