(ВИДЕО) Обележено 75 година рада Кајак клуба „Панонија“ из Апатина

Trka

Кајак клуб „Панонија“ данас је на стази код „Плаве Руже“ у Апатину, организовао традиционални „Панонија куп 2022.“. 

Након двогодишње паузе због ситуације са Ковидом, овогодишњи куп је прилика да се обележи и 75 година рада и постојања КК „Панонија“ из Апатина.

Како наводи Ђуро Ковачић, главни судија на овом такмичењу и дугогодишњи кајакашки радник, ово је била идеална прилика за обележавање рођендана клуба:“ Иако нам је ово 76. рођендан, али на жалост због укупне ситуације која је била претходних година на целој план ети, тако и код нас, нисмо могли због те Короне да организујемо прославу. Ове године обележавамо тај јубилеј 75. година КК „Панонија“. Враћамо такмичење кајака у Апатину, Куп Панонија који је дуги низ година, неких 30-так година био државно такмичење“, истиче Ковачић.

Важност кајакашког спорта у Апатину препознала је и локална самоуправа:“Велика ми је част и још веће задовољство што се после неколико деценија вратио кајак на неке старе стазе славе. Испред локалне самоуправе смо наравно срећни и увек ћемо подржавати овакве манифестације. Оно што је битно да се нагласи да је традиција кајакаштва у Апатину дуга, можда и најдужа у држави“, рекао је Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

Такмичење се одвијало у конкуренцији МК1, МК2, К1, К2 и мушко-женски парови. Категорије у којима су такмичари веслали су: млађи пионири, пионири, кадети, јуниори и сениори, а све трке су веслане на дистанци од 500 м.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs