(ВИДЕО) Ове године креће изградња Визиторског центра „Харчаш“ код Апатина

Vizitorski centar

На простору некадашње „Харчаш“ чарде, поред Апатина, локална самоуправа је планирала санацију и пренамену целог комплекса. О томе како ће овај објекат изгледати и каква ће му будућа намена бити, говорио је директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић.

„Још 2018. године када су претходни закупци изашли из овог објекта, ми смо дошли на идеју, обзиром да је објекат у општинском власништву, да овде изградимо један визиторски центар, који би био центар у који би долазили сви туристи који би потенцијално посећивали Горње Подунавље“, рекао је Јовић.

Директор Туристичке организације је додао да ће доњи део објекта задржати стару намену, те да ће се у њему промовисати гастрономски специјалитети везани за Дунав, док ће на спрату бити изложбени простор где ће бити представљена историја и традиција старих Аласа, Дунава и „Горњег Подунавља“.

Што се спољних садржаја тиче, поред велике терасе уз објекат, биће обезбеђен простор где ће се за потребе ресторана кувати рибљи паприкаш, као и простор где ће излетници и посетиоци то моћи и сами да ураде. Простор ван објекта ће попунити и дечије игралиште, учионица на отвореном, као и реплика улмске кутије која ће уједно бити и сувенирница.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs