(ВИДЕО) Отворен логопедско-дефектолошки кабинет и сензорна соба

У Апатину је завршен пројекат подршке и помоћи родитељима и деци са посебним потребама у развоју, логопедско-дефектолошки кабинет и сензорна соба, а који је реализовала општина Апатин, у сарадњи са Центром за социјални рад. 

  • Ми смо пре неких годину дана обећали да ћемо овај пројекат да спроведемо и заиста сам изузетно срећна што смо данас у прилици да то обећање и испунимо, и да већ кренемо са радом са овом нашом сензорном собом, а која ће понудити помоћ свим родитељима и свој деци којој је та помоћ потребна. Кроз разговор са директорком, сазнала сам да је тестирање прошло преко 90 деце, а да ће већ од почетка наш логопедско-дефектолошки кабинет имати преко 60 корисника, изјавила је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин и нагласила да ће коришћење кабинета и сензорне собе бити потпуно бесплатно за све његове кориснике.

Према речима Николине Сучевић, директорке Центра за социјални рад, у питању је озбиљан и дугорочан пројекат, у оквиру ког ће сваког радног дана у послеподневним сатима бити ангажовани стручни радници, логопеди, дефектолози, соматопеди и други, што ће умногоме олакшати родитељима, јер више неће морати водити децу у Сомбор за такве услуге.

  • Ово је, пре свега, намењено деци која имају тешкоће у развоју и којима је неопходна додатна подршка како би постигли свој пуни потенцијал. С друге стране, ово ће бити место где ће родитељи моћи да добију и корисне информације, и савете, на крају крајева, оно што је најважније, професионалну подршку, једну топлу људску подршку, на путу развоја њихове деце, рекла је Сучевић.

Како сазнајемо од директорке Центра за социјални рад, идеја установе је да овај новоопремљени простор у будућности прерасте у Центар за рану подршку и интервенцију, као и превенцију, који би као такав био намењен свој деци, како оној са тешкоћама у развоју, тако и осталој.

Подсећамо, цео пројекат финансирала је локална самоуправа, а вредност радова за опремање овог простора је износила око милион динара.

  • Много се радујемо сваки пут кад видимо да једна локална самоуправа разуме социјалну проблематику и када помогне у једном овако важном пројекту, заиста је много значајно. Центри за социјални рад су примарна база социјалне заштите и од њих све креће, и ако они добро раде, онда је свима добро, истакла је Јоланд Корора, помоћница покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равнопност полова, а која је, поред бројних других званица, присуствовала свечаном отварању кабинета и сензорне собе.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs