(ВИДЕО) Отворен 45. Међународни сајам перадарства у Градској хали „Мостонга“

Kavez

Данас је у Градској хали „Мостонга“ у 13 часова отворен 45. по реду Међународни сајам перадарства. Осим Сајма, овом приликом се обележава и 2. Меморијал „Прим. др Зоран Парчетић – Нона“, као и Државни шампионат ситних животиња.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Манифестацију је, поред организатора, отворио др Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде. Овом приликом, Катанић је изјавио:

-Велика ми је част и привилегија да сваки пут се видим са овако финим људима, добрим људима, власницима прелепих експоната, који су велики ентузијасти. Добар део њих, значи поред тога што су хобисти, јесу људи који, да кажем, и део својих прихода остварују путем продаје тих животиња. Ми као Министарство смо препознали значај оваквих манифестација.
Катанић је навео да Министарство пољопривреде подржава овакве догађаје и организационо и финансијски, а посебно је издвојио да су за одгајиваче отворена врата Министарства за заједничко решавање свих могућих изазова и проблема са којима се у свом раду сусрећу.

Директор манифестације, Игор Громиловић, истакао је да је ово највећа манифестација ове врсте у држави, те да је поносан што су Сомборци и Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“ део најстаријег друштва из ове бранше у Европи.

Од Беча до Истанбула, веће манифестације ове врсте нема. Што се тиче саме манифестације, манифестација из године у годину узима интерес код свих одгајивача, са територије целе Републике Србије, али тако и из окружења.

Због епидемиолошке ситуације, како наводи Громиловић, ове године је нешто мањи број експоната него иначе, али бројке ипак нису занемарљиве. Преко 500 излагача приказало је 2300 експоната, у 4 одгајивачке групе.

Лјуди су се припремали више месеци да би дошли овде у Сомбор и понели титулу шампиона.

Радно време сајма је данас од 13 до 20 часова, а у суботу од 8 до 20 часова. Сајам ће бити отворен за посетиоце до недеље, 6. фебруара, до поднева. Из организације су навели да је обезбеђено 5 хиљада бесплатних улазница за школарце, као и за добровољне даваоце крви, који су се одазвали ванредној акцији одржаној 2. фебруара у Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs