(ВИДЕО) Посета покрајинског Омбудсмана вртићу „Воћкице“ у Риђици

Poseta

Данас је вртић „Воћкице“ у Риђици посетио покрајински Омбудсман проф. др Зоран Павловић, који је приликом посете малишанима уручио симболичне поклоне у виду књига прилагођених њиховом узрасту. Књиге су, према Павловићевим речима, подељене као део активности која подразумева промоцију читања, односно у циљу је да се сваки месец прогласи месецом књиге. Покрајински заштитник грађана је посебно истакао значај унапређења положаја и права деце, као и услова у којима проводе своје најраније доба. Изразио је лично задовољство радом предшколских установа на територији Града Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Сматрам да ћемо на овај начин да дамо додатни инпут локалној самоуправи, органима јавне власти на нивоу Града Сомбора, да схвате колико је важно улагати у децу, улагати у вртиће. Оно што смо овде видели, као и у другим местима, јесте охрабрујуће јер видимо да водимо рачуна управо о онима који су наша будућност. Јавно одговорно понашање свакако подразумева управо и овакав рад и он захтева од свих нас додатне напоре.

Посети су присуствовале и директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Александра Перовић, као и Анита Стојаков, чланица Градског већа за област културе и образовања.

Александра Перовић навела је да су деца у предшколском узрасту управо у правом узрасту када је значајно усадити им навику читања. Она се захвалила Омбудсману на донацији у виду књига.

– Када кажемо књига, прва асоцијација је право на образовање. Дакле, почињемо на нултом степену образовања, и раније код нас, да се бавимо књигом, књигу користимо као основно средство за игру, кроз игру. Приближавамо се деци захваљујући садржајима које налазимо у истима и тиме је значај данашње посете и ове врсте донације и те како видљив.

Посета је завршена разговором и дружењем Покрајинског заштитника грађана са малишанима и њиховим васпитачима, а добра сарадња коју је Град Сомбор успоставио са овом покрајинском институцијом наставиће се и у будућности.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије