(ВИДЕО) Прва специјализована Међународна изложба немачких овчара у Црвенки

Nrmački občar

На фудбалском стадиону у Црвенки ће се у суботу, 30. априла, одржати прва специјализована изложба немачких овчара, у организацији Подручне групе 1 Асоцијације немачких овчара Србије и најчувеније одгајивачнице са ових простора, Теам ПанонианСее из Црвенке, која је у власништву Марка Јововића.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Члан организационог одбора изложбе, Ференц Лендак, у најави ове манифестације истакао је следеће:

– Очекујемо пуно излагача. Сви они који су значајна имена у свету немачких овчара са ових простора су већ учинили пријаве и има преко 220 пријављених паса данас. Могу да позовем све оне који су заинтересовани да то учине у наредна два дана. Наиме, још два дана траје пријављивање. Оно што је значајно истаћи јесте да су излагачи, који су се до сада пријавили, из свих држава које су нам у окружењу. Наравно, из Србије пре свега, а онда из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске. Долазе нам неколико излагача из Немачке, из Белгије, из Шведске, из Сједињених Америчких Држава чак.

Ова изложба очигледно ће имати интернационални карактер, а из организационог одбора најављују да ће учешће на изложби узети и пас који је потекао из Црвенке, а широм света се окитио разним признањима и припада групи изузетних паса међу немачким овчарима. Судије на изложби ће бити најеминентнија лица из света узгоја немачких овчара.

– У име организационог одбора, желим да се захвалим општини Кула, која је била наш велики спонзор, и свим осталим предузећима, установама, појединцима, који су допринели да ова манифестација буде уређена овако како је уређена.

Отварање изложбе је заказано за 8.30 часова. Наредног дана, 1. маја, биће одржано полагање радног испита за зреле псе, тзв. „Керунг“, који се показао као посебно интересантан за најмлађу публику, а где ће посетиоци имати прилику да погледају како пси раде одбрану и напад.

Организатори ове специјализоване изложбе позивају све заинтересоване грађане да у великом броју присуствују овој манифестацији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије