(ВИДЕО) Реконструкција пута Купусина – Бачки Моноштор

Извођење радова на путу од Купусине до Бачког Моноштора тече добрим интензитетом, како оцењује председница општине Апатин Дубравка Кораћ. Реконструкција саобраћајнице је почела пре месец дана, а очекује се да деоница буде готова до следећег пролећа.

„Укупна дужина пута јесте 5,2 километра, од тога би требало ове године да завршимо 2850 метара, а остатак на пролеће идуће године, укупан рок за завршетак радова је годину дана, с тим да ја очекујем да ће радови бити извршени и пре тог рока, у суштини ради се о проширивању пута на пет и по метара“, додала је Кораћева.

Како се ради о деоници која спаја Апатин са Бачким Моноштором, значај овог пута огледа се и у томе што ће завршетком радова, мештанима апатинске општине бити скраћена раздаљина до нове брзе саобраћајнице, која треба да буде изграђена од Сомбора до Кикинде. Новим путем, брже ће се стизати и до граничних прелаза ка Хрватској и Мађарској, у Бездану и Бачком Брегу.

„Пут има јако велики туристички значај, из разлога што пролази управо овде, уз сам Резерват, и он је заиста интересантан и као бициклистичка стаза и наравно стаза којом ће се кретати туристи, који су на путу од мађарске границе ка Србији, односно ка Апатину“, истакла је председница општине.

У питању је инвестиција од 200 милиона динара, што, према речима председнице Дубравке Кораћ, у претходних неколико година представља највећу инвестицију у општини Апатин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs