(ВИДЕО) Реновиране просторије Ватрогасног дома у Апатину

DVD Apatin

Из буџета општине Апатин је током претходне године издвојено 2 милиона динара за реновирање просторија апатинске јединице Ватрогасног дома. Такође, набављено је и ватрогасно возило, у које је општина Апатин уложила одређена средства, како би га прилагодила потребама овдашњег теренског рада.

Ватрогасни дом и реконструисане просторије данас су обишли председница општине Апатин, Дубравка Кораћ и Горан Бурсаћ, вршилац дужности начелника Одељења за ванредне ситуације у Сомбору. Они су искористили прилику да у међусобном, али и у разговору са ватрогасцима, дефинишу будућа улагања и да сумирају утиске о реализованим инвестицијама.
Бурсаћ наводи значај оваквих улагања.

Овом приликом хтео бих, испред Одељења за ванредне ситуације у Сомбору да се захвалим МУП Републике Србије, сектору за ванредне ситуације у Београду, на донацији половног навалног ватрогасног камиона, као и општини Апатин, која је учествовала са значајним материјалним средствима да се ово возило приведе намени и да се опреми. Поред тога, хтео бих да се захвалим општини Апатин која је у прошлој години са значајним финансијским средствима у вредности од око 2 милиона динара, која је уложила у реконструкцију ватрогасне јединице у Апатину, чиме је у многоме побољшала услове рада ватрогасаца у Апатину. Донацијом овог камиона, увелико је побољшана функционалност и мобилност ватрогасне јединице у Апатину.

Дубравка Кораћ истиче да је сврха данашњег обиласка управо како би се анализирала претходна улагања, као и на који начин је општина Апатин, у сарадњи са вишим инстанцама власти, у томе суделовала.

Оно што ми је посебно драго јесте што смо заједничким снагама успели да прибавимо ново ватрогасно возило и то ће заиста бити од користи свим нашим грађанима, пре свега због брзине интервенције и наравно од брзине зависи ефикасност интервенције. Такође, општина Апатин помогла је унутрашње уређење Ватрогасног дома и нека идеја јесте да у наредном периоду такође одређеним средствима помогнемо још неке радове на објекту, који су хитни.

Кораћ је најавила да је у плану да се у блиској будућности набави додатна опрема за ватрогасце, како би до сваког села и сваке куће у апатинској општини, за случај опасности, ватрогасне службе могле да дођу што пре и да што ефикасније интервенишу.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије