(ВИДЕО) Савет за безбедност саобраћаја доделио бесплатна аутоседишта

Predaja autosedišta

Данас је у Атријуму Жупаније организована сада већ традиционална подела аутоседишта родитељима чија су деца рођена од почетка 2022. године на територији Града Сомбора. Поделу је уприличио Савет за безбедност саобраћаја, а родитељима су седишта поделили чланови Савета, Гордана Вуловић, Павле Терзић, Сташа Ковачевић, као и председник Савета и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ратковић је изразио лично задовољство што се ова акција спроводи у континуитету од 2016. године и што се сваке године број додељених аутоседишта повећава.

– Данас смо имали један леп повод, окупили смо се поводом поделе 100 аутоседишта, за првих 100 беба које су рођене у 2022. години. Овом приликом бих се захвалио свим родитељима који су се одазвали. Оно што је битно, да данас у току дана ћемо расписати јавни конкурс за још 120 аутоседишта, за све бебе рођене у 2021. години и у 2022., а које нису биле међу првих 100, тако да ће и они имати прилику да пријавом на сајту Града добију једно овакво аутоседиште.
Ова и сличне акције Савета за безбедност саобраћаја имају за циљ повећање безбедности свих учесника у саобраћају, почевши од најмлађих, о којима је потребна и највећа брига. Најавио је још неке од планова који ће бити реализовани у блиској будућности.

– Оно што нас очекује у наредном периоду, од активности Савета за безбедност саобраћаја је свакако и Конкурс за поделу седишта за бицикле, који очекујемо до краја маја, или почетком јуна, а од ове године, увели смо и једну новину, а то ће бити субвенције за куповину бицикала, тако да ће сви наши суграђани моћи да учествују и на овом конкурсу.

Како је навео градоначелник, конкурс за доделу субвенција за куповину бицикала се очекује почетком јуна месеца. Како су Сомборци пасионирани љубитељи бициклизма, он је апеловао на све заинтересоване суграђане да се пријаве на најављени конкурс. Искористио је прилику и да објасни одакле се црпе средства за спровођење оваквих мера безбедности саобраћаја.

– Комплетно све активности Савета за безбедност саобраћаја се финансирају од казни несавесних возача.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије