(ВИДЕО) У Апатину формиран тим за помоћ грађанима поводом невремена

Због обилних падавина и јаког невремена, које је протеклог викенда погодило Апатин и околину, председница општине Дубравка Кораћ, сазвала је седницу Кризног штаба ради утврђивања штете и да би договорили који кораци ће бити предузети у случају да до јаке олује поново дође. 

„Донета је одлука да се формира тим којем грађани могу да пријаве евентуално насталу штету услед падавина, тако да могу да се јаве у своју месну заједницу, бројеви телефона ће бити доступни и да позову Комисију која ће изаћи до краја недеље на терен и утврдити евентуалну штету, такође у случају да имају проблем, да им је вода ушла у кућу, у подруме и да нису у ситуацији да то сами санирају, могу 24 часа да позову Јавно комунално предузеће и чим буде слободна пумпа, појавиће се на тој адреси“, истакла је Дубравка Кораћ. 

Проблем око задржавања падавина на улицама настао је услед недовољног отицања атмосферских вода, због тога што су несавесни грађани, бацањем отпада у ове одводе, делимично или потпуно онемогућили отицање кише. Из општине, али и из Јавног комуналног предузећа „Наш дом“, апелују на суграђане да убудуће то не чине, како проблем не би још више ескалирао. Радници тог Јавно комуналног предузећа су протеклих дана непрестано радили на чишћењу канала и одвода. 

„Све пунктове у граду смо покрили са људима који највише радили на чишћењу тих сливних решетки, како би атмосферске воде биле одвођене на прави начин, такође, базирали смо се на рад наших црпних станица у општини“, рекао је Небојша Смиљанић, директор ЈКП „Наш дом“. 

Сем решавања најкритичнијих ситуација по граду, из ЈКП „Наш дом“ истичу да се и по насељеним местима општине Апатин, такође интензивно ради на чишћењу канала, колских прилаза, а све у циљу тога да до загушења и евентуалног задржавања воде на улицама, по двориштима и у самим објектима не дође поново. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs