(ВИДЕО) У Сомбору данас представљена иновативна платформа – дигитални асистент за пољопривреду

МТС

У просторијама Центра за стручно усавршавање је данас одржана презентација о иновативним решењима за унапређење пољопривредне производње и уштеду средстава и времена произвођача, путем дигиталне платформе. Ово решење је идеја компаније Телеком и наведена платформа омогућава повезивање и међусобну комуникацију великог броја најразличитијих уређаја и сензора и представља основу за развој ИоТ екосистема, тј. дигитализацију и дигиталну трансформацију друштва у целини.
О бенефитима платформе говори Љубица Шћепановић, која у Телекому ради на унапређењу и развоју дигиталних ИоТ система.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Данас смо са компанијом Дунав Нет посетили Сомбор, како би представили наше дигитално решење, конкретно дигитални асистент за пољопривреду, у оквиру кога имамо разне модуле које нашим пољопривредницима обезбеђују смањење трошкова и да кажем, унапређују своју производњу. У оквиру дигиталног асистента имамо, више модула.

Модули овог дигиталног асистента покривају многе области из делокруга рада пољопривреде: праћење појаве болести и инсеката, праћење влажности ваздуха, наводњавања, могућег смрзавања и слично.

Шћепановић наводи да су очекивања од овог пројекта велика.

– Увођењем овог решења очекујемо да дамо знатан допринос у дигитализацији наше пољопривреде. Самим тим, унапређења и самог плода и већих уштеда и бољег плода.
Презентацији су присуствовали заинтересовани грађани и пољопривредници, којима су стручњаци из Телекома били доступни за одговоре на све недоумице и питања у вези са дигитализацијом њихових пољопривредних земљишта.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије