Вучић: Ово је била недеља сусрета с пријатељима Србије

Aleksandar Vučić

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму видео с најважнијим догађајима и састанцима протекле седмице и оценио да је то била недеља сусрета с пријатељима Србије.

„Ако се изузму редовне политичке активности са уобичајеном агендом и састанцима, ова недеља је за Србију била изузетно добра“, истакао је Александар Вучић на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“.

 


Навео је да је примио акредитиве нових амбасадора Аустрије, Немачке, Кувајта и Белгије, који су потврдили спремност да заједно са нама раде на јачању свеукупних односа.

Председник је у опису видеа написао да је, светски позната компанија „Грундфос“ проширила  своје капацитете у нашој земљи, да су се представници француског пословног удружења МЕДЕФ упознали са потенцијалима за инвестирање у Србији и ширење своје пословне мреже.

Навео је и да је о економији и јачању привредне сарадње, поготово у области енергетике, разговарао и са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију СР Немачке Франциском Брантнер.

Вучић је додао да је ово била и недеља сусрета са пријатељима наше Србије.

„На пријему поводом Националног дана НР Кине, још једном сам захвалио кинеским пријатељима на подршци и поштовању које показују према нашој земљи, а на састанку са премијером Грчке Мицотакисом,разговарао сам о томе како да се заједничким снагама изборимо са енергетском кризом“, пише Вучић.

Истиче и присуство на пуштању у рад гасног интерконектора Бугарска-Грчка с пријатељима Србије, и да су том приликом у Софији имали и одличне разговоре са осталим учесницима.

„Србија наставља на свим пољима да се бори како би обезбедила сигурно снабдевање енергентима и за грађане и за привреду.

Све у свему, као што рекох, добра недеља за Србију. Идемо даље, предаја никада није била опција“, навео је Вучић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.