Градоначелник Ратковић у Бриселу на састанку Заједничког консултативног одбора Комитета ЕУ и Републике Србије

Brisel Antonio Ratkovic

У Бриселу је 6. јула одржан десети по реду састанак Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије, а овом састанку присуствовао је и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.

На састанку је било речи о положају и улози локалних самоуправа у процесу приступања, а представљени су и примери добре праксе кад је у питању укључивање младих у ове процесе.

Овај округли сто окупио је представнике ЗКО из Србије и ЕУ, Европске комисије, Мисије Републике Србије при ЕУ, председник Сталне конференције градова и општина и градоначелник Лесковца Горан Цветановић, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, председница општине Сурдулица Александра Поповић, председница општине Варварин Виолета Лутовац Ђорђевић, чланица Већа ГО Врачар Наташа Мијатовић, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Сања Путник, покрајински
секретар АП Војводине Александар Софтић и заменица Видосава Ендерић, шеф Канцеларије АПВ у Бриселу Срђан Мачкић, генсек Никола Тарбук, као и Александра Вукмировић, испред Стручне службе СКГО.

Сви чланови делегације Србије били су угошћени у Канцеларији АПВ у Бриселу, где им је представљена улога и начин функционисања овог тела, као и активности које спроводи.

Осим састанка, делегација Србије је јуче присуствовала и на обележавању 7. Дана проширења ЕУ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs