Град Сомбор учесник Међународне конференције у оквиру пројекта „DANUrB+“

Sombor Baja

У оквиру „DANUrB+“ пројекта INTERREG програма, 26. и 27. августа одржаће се друга Међународна конференција посвећена унапређењу регионалног брендирања и умрежавања културне привреде и туризма. Конференција ће бити одржана у Србији и Мађарској, и то у Сомбору и Баји.
Циљ конференције је проналажење заједничких трагова, постојећих и заборављених, тј. скривених остатака културне баштине у подунавским земљама и шире, помоћу којих би се могли поново открити и покренути регионални брендови.

Кључни појам је управо регионално брендирање, које се може схватити као веза између појединачног и заједничког угледа, где се посебно ради на квалитету, додатној вредности и јачању ширег идентитета. Важно средство постизања регионалног брендирања је означавање регионалних производа и услуга, а то ће заправо служити јачању регионалне заједнице.

Намера „DANUrB+“ пројекта је да се ангажују важни локални представници, организације и установе, који су потенцијални оснивачи „Дунавске DANUrB+ културне променаде“, чијом би се сарадњом у будућности утицало на чиниоце развојних политика. Очекује се учешће представника из више држава, као што су Аустрија, Немачка, Словенија, Словачка, Бугарска, Румунија, Хрватска, као и из земаља домаћина, Србије и Мађарске.

Национални организатор дела конференције који ће бити одржан у Сомбору је Архитектонски факултет у Београду, а регионални је Град Сомбор, односно ЈП „Простор“ и Туристичка организација Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs