Дом здравља Кула богатији за нове РТГ апарате

Медицинска опрема – аналогни РТГ апарат с подним носачем цеви и додатном опремом и ЦР системом, у вредности од 8 милиона динара са ПДВ-ом, допремљен је данас у Дом здравља Кула. Поводом испоруке опреме, Дом здравља Кула је посетила помоћница Покрајинског секретара за здравство Др Снежана Бојанић.

  • На овај начин Дом здравља Кула, а пре свега пацијенти су добили виши ниво квалитета услуге, који се огледа у томе да и пацијенти и запослени примају мању дозу зрачења, а радиолошка слика се добија у дигиталној форми, што значи да нису потребни РТГ филмови, чиме се штеде средства за санитетски материјал. Такође, дигитална слика се може нарезивати на диск и може се електронским путем слати изабраном доктору, као што је случај код мамографије, где се снимци могу директно слати Институту у Сремску Каменицу, рекао је директор Дома здравља Кула Др Шевин.

Шевин је додао да је стари РТГ апарат је био стар више од 35 година и са ослабљеном катодном цеви, те је новим РТГ апаратом радиолошка дијагностика ДЗ Кула, добила  комплетну нову медицинску опрему.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да је настављена сјајна сарадња са Покрајинским секретаријатом за здравство.

  • Фокус целе државе протекле и ове године је био на борби против ковида, али ипак помоћ и сарадња Покрајинског секретаријата за здравство није изостала. Поред опреме која је данас стигла, заједнички је рађено на адаптацији објекта педијатрије у Сивцу, затим је решен проблем грејања у другом објекту у Сивцу. Такође, ове године ће се радити пројектно техничка документација за реконструкцију објекта у Црвенки, а следеће године креће адаптација. Овог месеца креће адаптација здравствене амбуланте у Липару, а надам се да ћемо до краја године адаптирати све амбуланте у нашој општини, рекао је председник општине Кула. Он је додао да је сарадња са Покрајинским секретаријатом за здравством драгоцена кад су у питању опрема, возила и адаптација.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs