Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Кула обележило Међународни дан инвалида

Diplome
Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Кула, обележило је Међународни дан инвалида. Данашњи дан је искоришћен како би се сумирали резултати које су спортисти инвалиди из наше општине остварили у години која је на измаку. Констатовано је да је, упркос тешкоћама проузрокованим актуелном епидемиолошком ситуацијом, поновљен резултат који је остварен прошле године, када је Друштво за спорт и рекреацију инвалида Кула, међу дванаест организација у Покрајини, у генералном пласману заузело треће место.
Председник општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да Удружење феноменално ради и прави сјајне резултате.
 „У конкуренцији много већих општина и градова ово Удружење из Куле је сваке године међу прва три по ономе што су освојили на такмичењима. Општина Кула то свакако испрати кроз финансије и испуни њихове захтеве, који су ове године, били чак скромнији од предвиђеног. То показује колико одговоран однос ово Удржење има и када су финансије у питању, рекао је председник Миљанић и додао да ће општина и убудуће подржавати рад овог Удружења које резултатима надилази сва очекивања.
Иако се Међународни дан инвалида обележава 3. децембра, није га било могуће тада обележити, али сада након што су им уручена и признања, овим догађајем је обухваћено обележавање свих овогодишњих успеха, објаснио нам је Драган Ђумић, председник Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула. Он је истакао да је задовољан постигнутим резултатима.
„Овакав успех је велики за једну малу општину као што је наша, гледано по броју становника-као да смо први. Прикупљамо увек нове чланове и апелујемо да учествују у разним такмичења“, рекао је Ђумић,  захваливши се општини Кула, ЗЗ „Соколац“ из Липара и Q телевизији који их подржавају и прате већ годинама њихов рад.
На данашњем обележавању Међународног дана инвалида, најуспешнијим спортистима, члановима Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула, додељене су и заслужене награде, а добили су их готово сви чланови, јер су сви и дали допринос успесима оствареним у овој години, а овом скупу су у име локалне самоуправе, поред председника општине Дамјана Миљанићa, присуствовали су и помоћници председника општине Љубица Тијанић и Страхиња Паравина.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs