Др Зоран Гојковић: С мерама настављамо као до сада!

Најновија седница Kризног штаба одржана је данас, а покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је након седнице да нема попуштања постојећих мера, али да су донете нове одлуке за улазак у Србију.

Доктор Зоран Гојковић је истакао да и даље имамо велики број новозаражених.

  • Свакодневно тај број се повећава минимално, све постојеће мере које имамо допринеле су да немамо нагли раст броја заражених. Потребно је да наставимо ово што смо радили до сада и да се сви вакцинишемо. Вакцина је нешто што нас у овом тренутку може извући из епидемије, рекао је Гојковић.

Данас су анализиране две ствари.

  • Захтев да се омогући првенствено ђацима који су од почетка године на онлајн настави да се оцењују у малим групама у школама где за то постоји могућност, тако да ће Министарство просвете у сарадњи са локалним самоуправама покушати да нађе модел да им се то дозволи. Друга ствар је улазак грађана Србије у земљу. Сви они који буду потпуно вакцинисани, односно са потврдом о вакцинацији из Републике Србије, биће им омогућено да уђу у Србију без ПЦР теста и без изолације. Иста је ситуација и са странцима ако су у потпуности вакцинисани вакцинама из Републике Србије, односно две дозе Фајзерове, две дозе Спутњик В, две дозе Синофарм вакцине. С обзиром да АстраЗенека у овом тренутку има само једну дозу, подразумева се да је једна доза у равни са ове три вакцине које захтевају двоструку имунизацију.

Гојковић је истакао да на седници није расправљано о отварању угоститељских објеката и тржних центара.

  • Мере су такве какве су и дају резултате, да немамо повећање експоненцијалног броја новозаражених. Морају сви да схватимо да у овом тренутку доприносе да немамо велико повећање, а да нема мера био би много већи број. До следеће седнице и анализе уопште не разговарамо о попуштању мера. 

Kако је рекао Гојковић, држава чини све да помогне свима који немају могућност да привређују.

  • Најбољи економски подстицај који можемо да дамо је вакцинација, каже Гојковић и позвао је још једном грађане да се вакцинишу против корона вируса.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије