Дoбар старт шахиста апатинске општине

У првим колима шаховских првенстава која су стартовала у недељу, 16. маја, клубови са територије општине Апатин остварили су победе. Вулкан Протектор је у Војвођанској лиги Бачка славио у Бачкој Тополи против домеће екипе Вук-Мат са 4,5:1,5. Апатинци су играли одлично, а по цео поен освојили су Обрадовић, Болехрадски и Стојановић а по пола Ћопић, Секуловић и Рајс. Kулски Хајдук је поражен у Горњем Брегу од истоимене екипе са 2,5:3,5. За Хајдук по читав поене уписали су Бабић и Сокић, пола је освојио Штајнфелд, а поражени су Прекрајац, Андрић и Вујовић. У осталим сусретима постигнути су следећи резултати: Омладинац (Kуцура) – Пензионер (Суботица) 2:4, БТШK (Бачка Топола) – Панонија 2:4 и Жаки Јожеф (Стара Моравица) – Лајош Сеги (Бајша) 2:4.

Пригревчани су знатно ослабљени у односу на прошлу сезону и у овогодишње такмичење су ушли са жељом да обезбеде опстанак у Бачкој лиги. Након велике борбе успели су да освоје три бода против друге екипе Растина победивши са 3,5:2,5. Победе су укњижили Сердар, Шакић и Зорић, Бошко Томашевић је ремизирао а поражени су Бањац и Бојан Томашевић. До првих бодова пригревачки шахисти дошли су захваљујући одличним играма Сердара, Шакића а посебно се истакао новајлија у редовима Пригревчана Никола Зорић који је био кључни играч и освојио је битан поен. Због изненадног изостанка Александра Остојића место у тиму је морао заузети председник клуба Бојан Томашевић који је приказао добру игру и комотно се може рећи да је несрећно изгубио. Иначе меч у Пригревици је почео минутом ћутања у знак сећања на прерано преминулог играча и капитена екипе Бранислава Рисовског, а за Растину су наступили: Вејиновић, Трифунов и Дивнић су изгубили, Лалић и Михаиловић су славили, а пола поена припало је Жакули.

Раванградске ајкуле победиле су Раднички у Торњошу са 3,5:2,5, Алекса Шантић је изгубио од Бездана са 2:4, Потисје и Бачки Брег су поделили бодове 3:3, а Врбас је био убедљив против Младости из Оџака са 4,5:1,5.

У следећем колу које је на програму у недељу, Вулкан Протектор дочекују Жаки Јожеф из Старе Моравице, Хајдук поново гостује, овога пута Пензионеру из Суботице.

У следећем колу, Пригревчани ће гостовати у Бездану, Бачки Брег дочекује Полет из Растине, Ранавградске ајкуле ће угостити Алексу Шантића, у Оџацима Младост дочекује Раднички из Торњоша, а у Kањижи се састају Потисје и Врбас.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs