Екскурзије и настава у природи само за школе и средине из зелене зоне

Министарство просвете упутило је допис основним и средњим школама о одржавању екскурзија и настава у природи, у коме се наводи да се те активности могу одржати само у случају да су школа која организује путовање и средина у којој се путује у зеленој зони, речено је у том Министарству.

Потребно је да се директори школа обрате надлежним Заводима за јавно здравље непосредно пред пут, а најраније седам дана и провере да школа и локација наставе у природи, излета или екскурзије нису у црвеној зони.

Директор земунске гимназије Милош Бјелановић каже да та школа не планира извођење екскурзија или излета, јер се зграда реконструише.

С друге стране, директорка Математичке гимназије Мирјана Kатић каже да још није донета одлука да ли ће ученици и наставници те школе ићи на екскурзију и истиче да највеће интересовање влада међу матурантима.

  • О свему обавештавамо Министарство, нисмо још одлучили, али матуранти су врло заинтересовани, рекла је Kатић.

У Основној школи “Стеван Синђелић” наводе да тренутна епидемиолошка ситуација не дозвољава извођење рекреативних настава и излета.

  • Нећемо изводити децу, сматрамо да је нестабилна ситуација. Нисмо ни прошле године, мислим да је то родитељима јасно, нагласила је директорка школе Биљана Нешковић.

У школи “Светозар Марковић” размишља се о извођењу рекреативне наставе у Гоч и Kраљево, која би, уколико се родитељи сагласе, требало да се одржи средином септембра.

Kако каже директорка школе Ивана Оролицки, то је нереализован пут још из 2019. године, док се на пролеће, каже, планира још један, уколико буде било интересовања и дозволи епидемиолошка ситуација.

  • Расписаћемо јавну набавку и пратићемо ситуацију, поручила је Оролицки.

Допис у школе je стигао, након што се на недавно одржаној рекреативној настави на Дивчибарама ковидом заразило око 20 ђака и двоје учитеља из Основне школе “Милан Ракић” на Новом Београду.

У Министарству кажу да се ситуација прати на дневном нивоу и да ће се у случају погоршања ситуације, донети одговарајућа одлука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије