Ер Србија у фебруара имала 78 одсто више путника у односу на исти месец 2021.

Avion

Ер Србија наставља да бележи снажан раст броја путника и у другом месецу 2022. године. Национална авио-компанија Републике Србије је у фебруару превезла укупно 80.122 путника, што представља увећање од чак 78 одсто у односу на исти период 2021. године, када је превезено 44.963 путника.

Српски национални авио-превозник је и у јануару забележио добре резултате, превезавши више од 90 хиљада путника, за чак 71 одсто више у односу на исти месец прошле године.

“Радује ме што настављамо тренд раста броја путника, иако фебруар традиционално представља најслабији месец у авио-индустрији. Остварени резултати показују да смо доносили праве одлуке и да је наша стратегија добро постављена. Идемо у сусрет новим приликама за даљу експанзију – радујемо се летњој сезони која почиње 31. марта и бројним новим дестинацијама које нас очекују већ од априла и јуна”, изјавио је Бошко Рупић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Упркос снажном утицају пандемије корона вируса на ограничења у авио-саобраћају и путовањима, Ер Србија је током претходне године превезла 1.586.665 путника, за чак 83 одсто више него током 2020. године. Истовремено, реализовано је за 39 одсто више саобраћаја у односу на 2020. годину, уз просечну попуњеност путничке кабине на летовима од 64 одсто.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs