За викенд одржани „Дани села, дани жита“

Kruščić manifestacija

У Крушчићу је протеклог викенда одржана традиционална тродневна манифестација „Дани села, дани жита“.

Манифестација је отворена дечијом представом „Ружно паче“, у извођењу секције ОШ „Вељко Влаховић“ из овог села. Прво вече завршено је журком, уз ДЈ перформанс.

Други дан манифестације почео је изложбеним сајмом домаћих производа, а посетиоци су имали прилику да купе производе из домаће радиности локалних произвођача. Затим је одржана редовна скупштина Мреже локалних акционих група Србије, где се одлучивало о пријему у чланство ЛАГ „Село Плус“ и ЛАГ „Царски брег“. Истог дана у 15 часова уприличен је програм, који су припремили најмлађи житељи села, а на репертоару се нашао програм из културно-уметничког опуса, са нагласком на сплет игара и песама. Посетиоцима је био организован ручак. Крај другог дана обележио је спектакуларан концерт звезде народне музике, Марка Булата.

У недељу, последњег дана манифестације, одржан је фудбалски турнир, а учесници су били спортисти из Сивца, Црвенке, Кљајићева, Стапара, Руског Крстура, Куле, Бачког Брестовца и Крушчића. Тог дана организовано је и такмичење у кувању рибљег паприкаша, чиме су „Дани села, дани жита“ затворени.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs