За удружења из недовољно развијених општина 15 милиона динара

Новац

Кабинет министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина Новице Тончева донео је одлуку о додели 15 милиона динара за Програм финансирања пројеката од јавног интереса.

Одлука се односи на 48 удружења из 44 недовољно развијених општина која су испунила све услове, критеријуме и референце пројекта, циљеве, буџет, компетенције пројектног тима, претходно искуство удружења у области за коју се конкурисало.

Појединачно додељена средства по пројекту су од 150.000 до 450.000 динара и могу се користити само наменски за конкретан пројекат.

Удружења ће са кабинетом министра Тончева потписати уговоре у којима ће бити дефинисана међусобна права, обавезе и одговорности уговорних страна, наводи се у саопштењу.

“Као и за пројекте унапређења инфраструктуре локалних самоуправа, са којима смо пре само десет дана по други пут потписали уговоре у вредности од 320 милиона динара и са удружењима са територија недовољно развијених општина, настављамо сарадњу коју смо започели прошле године”, рекао је Тончев.

Удружења су аплицирала са пројектима из области подршке у запошљавању, родне равноправности, инклузије деце и омладине са сметњама у развоју, подизању свести о здравим начинима живота.

Такође, аплицирано је са пројектима и из области заштите животне средине, подршке развоју предузетништва, очувања културне баштине, дигиталне безбедности, као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије