Звонко Богдан на отварању 16. Бодрог феста

У Бачком Моноштору ће у петак и суботу, 13. и 14. августа, бити одржан шеснаести по реду Бодрог фест. Током два дана ове традиционалне манифестације, Моноштор посети преко 10.000 људи из земље и иностранства. 

У петак, 13. августа, у забавном делу програма, наступиће Звонко Богдан, а у суботу, 14. августа, посетиоце ће забављати музички састави „Апсолутно романтично“ и „Trilogy“. Такмичење у кувању рибљег паприкаша, названо „Бодрошки котлић“, почиње у петак у 18 сати, док ће током оба фестивалска дана, осим забавног дела програма, бити организован и низ других садржаја.

Основна идеја Бодрог феста је да се кроз старе занате, домаће производе, традиционална јела, пиће, обичаје, ношње, игре и песме, као и природне лепоте СРП „Горње Подунавље“ – УНЕСКО Резервата Биосфере “Бачко Подунавље”, ово село гостима представи као туристичка дестинација.

Многобројни гости том приликом могу да дегустирају традиционалне гурманлуке на челу са рибљим паприкашем, перкелтом, печеном рибом, паприкашем од дивљачи, као и многобројне десерте по којима је надалеко ово село познато. Током манифестације, у селу су изложени многобројни производи старих заната, ручни радови, као и остали домаћи производи, карактеристични за Бачки Моноштор и околину.

Организатори Бодрог феста су Месна заједница Бачки Моноштор, УГ “Бодрог” и УГ “Подунав”, уз подршку Града Сомбора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије