Изложба „Бонсаи – портрети живота“ до 19. августа у Галерији Меандер

До 19. августа, у галерији Меандер, актуелна је поставка самосталне аматерске изложбе Зорана Зоце Арбутине под називом “Бонсаи – портрети живота”.

Тренутак доласка на свет, како формиран историјски и без наше воље, јасно приказан кроз различите подлоге, тако и смештен у унапред одабран простор, (саксија у којој је Бонсаи), могао би се доживети као суштина, али само на први поглед.

Бонсаи у буквалном преводу значи „мало дрво у саксији“. Одабиром постаје један појединачан живот, који захтева много љубави и пажње. Фасцинантна је улога и брига Творца, али воља, јасно осликана кроз савладане препреке и мање, или више виртуозно провлачење кроз различите замке живота, заправо је огледало ликова и њихових карактера, које препознајемо у људима око нас.

У самој суштини, свака слика је познанство, па и блискост са истима, који разгранатошћу показују снагу воље и борбеност. Препозната као таква и сам Створитељ је подржава у мерама њене изражености.

Бонсаи је човек. Бонсаи је живот. Бонсаи је воља. Бонсаи је свако од нас.

БИОГРАФИЈА УМЕТНИКА

Зоран Зоцо Арбутина је рођен 1971. у Сомбору. Одрастао и основну школу завршио у Пригревици, где и данас живи. Таленат и љубав према сликању препознаје код себе још у раној младости, али без подршке и потребног разумевања, пре свега породице, тих деведесетих завршава занат у Апатину.

Активно почиње да слика пре три године и у том периоду је учесник две колективне изложбе, као и учесник такмичења у Kули, где као ужи избор његов рад одлази на регионално такмичење у Бачкој Паланци. Своје искуство, јасан лични став и виђење живота кроз различите појединце, изразио је кроз „Бонсаи“.

Ово је Зоцина прва самостална изложба.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије