Изложба слика Милене Радић „Силентиум“

Izložba slika

У галерији Културног центра Апатин отворена је изложба слика под називом „Силентиум“ аутора Милене Радић. Млада ауторка своја основна знања о уметности стекла је кроз средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ из Новог Сада, да би школовање потом наставила на Академији класичног сликарства, где је 2010. године проглашена за студента генерације, а основне студије завршава 2012. године у класи професора Василија Доловачког.

Ауторка је излагала на више самосталних и колективних изложби, и учествовала на бројним домаћим и међународним колонијама.

“Раскошна палета, сигуран потез, жива светлост, храбра, слободна мисао која свој израз налази у линији која тече. Сликарство Милене Радић од самог почетка урезује се у незаборав посматрача. Контролисана разузданост колорита и цртачка сигурност потеза остављају утисак стваралачке лакоће. Титрај четкицом резонују у фрекфенцији ока посматрача и ту остају запамћени као призори свевременске лепоте. Фокусирана на људску фигуру, портрет или акт, Милена своје ликове пажљиво смешта у амбијент биран унутрашњим очима, наглашавајући карактер модела”, рекла је о самој изложби Јелена Секулић-Вољанек, дипломирани сликар.

Изложба је отворена за све заинтересоване посетиоце до 18. новембра 2021. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије