Изложба „Хронике“ Тадије Јаничића 20. септембра у Великој галерији КЦ

Izložba

У уторак, 20. септембра у 19 часова, биће организовано отварање изложбе под називом „Хронике“, аутора Тадије Јаничића. Радови ће бити изложени у Великој галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор.

Јаничић је мастерирао на Академији уметности у Новом Саду, добитник је више награда и признања, а имао је више десетина самосталних и заједничких изложби, још од почетка двехиљадитих.

Изложба „Хронике“ реконтекстуализује задатак уметности који (никада) није био да да одговоре, већ да иницира сопствене путеве. Историчарка уметности Слађана Драгичевић Трошић, у својој критици пише да ова је ова изложба уређена смишљеним мотивима и антиципира плакатски приказ свакодневице, чији протагонисти нагомиланим, скривеним порукама треба да упуте на економију погледа, односно да поштеде посматрача сувишне фабуле, а да скрену мисао само на оно што је есенцијално. Како она подвлачи, изложба „јасно оцртава доба феудалног капитализма у коме примат заузима гомила ефемерних информација, чија брзина протока твори безгранично велику комбинацију информативних надражаја који, на концу, сваку релевантну информацију своде на ниво безначајности“.
Изложба ће за посетиоце бити отворена до 15. октобра.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs