Истражни притвор за 105 хулигана осумњичених за убиство младића у Грчкој: Признају учешће у тучи, али не и убиство

Istrazni pritvor

Истражни притвор одређен је за свих 105 хулигана који су приведени и оптужени након убиства грчког навијача АЕК у Атини, преноси Прото тема. 102 Хрвата, два Грка и један оптуженик албанског порекла и биће спроведени у 16 ​​казнионица широм Грчке.

Данас је притвор одређен и за послењу групу испитаних навијача – они су признали кривицу за учествовање у тучи, али негирају уплетеност у убиство навијача АЕК-а, пише ХРТ.

Власти су пронашле борбену опрему у близини места где је убијен МИхалис Кацурис након што је полицију телефонски обавестило о томе приватно лице и преузела је опрему у петак увече. Борбена опрема биће послата на форензичку анализу, објавио је „Катимерини“.

Резултати ДНК анализе и даље се чекају. Грчки адвокат хрватских навијача открива да је могуће да полиција има снимак убиства, али и оружје којим је убијен 29-годишњак, преноси ХРТ.

На основу прегледа снимака инцидената, надлежни закључују да је Кацурис прво избоден ножем, а затим ударен палицом у десно раме. Међутим, ни на једном снимку се не види како је Кацурис нападнут ножем, већ само како је ударен палицом.

Истраге надлежних се настављају, а на списковима осумњичених има и лица која нису међу ухапшенима.

Грчко јавно тужилаштво поднело је кривичне пријаве против 104 особе, од којих су већина хрватски навијачи, а којима се терете за четири кривична дела и седам прекршаја током инцидента у предграђу Атине Новој Филаделфији 7. августа, објавила је Хина.

Кривична дела са којима се суочавају су убиство с намером, учествовање у злочиначкој организацији, експлозија и поседовање експлозива.

Хрватска дипломатија пружа помоћ притвореним Хрватима

„Хрватска дипломатија од првог дана је укључена и води бригу о условима и сигурности притворених хрватских држављана у Атини у вези са инцидентима у којима су учествовали навијачи грчког АЕК-а и загребачког Динама, а у којима је убијен 29-годишњи навијач АЕК-а Михалис Кацурис“, саопштило је данас Министарство спољних и европских послова Хрватске.

У саопштењу, објављеном после састанка представника Министарства са члановима породица навијача Бед Блу Бојса, наводи се да је на састанку истакнуто да надлежни хрватски органи пружају помоћ и подршку притвореним хрватским држављанима да би се заштитили њихови интереси и права у поступцима пред надлежним грчким телима.

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман у сталном је контакту с грчким колегом коме је пренео забринутост породица хрватских држављана и истакао важност праведног поступања према притвореним навијачима, наводи се у саопштењу, пренела је Хина.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs