Како до ковид пропуснице: Два су начина, путем е-управе или одлазак у пошту

Propusnice

Постоји неколико начина да извадите ковид сертификат уколико сте прележали коронавирус, имате потврду о вакцинацији или о негативном тесту.

Први начин јесте вађење ковид сертификата у пошти. Када одете у најближу пошту, довољно је да понесете идентификациони документ (лични карту или пасош).

Потребно је да идентификациони документ дате на увид службенику у пошти, након чега ће вам на мејл адресу послати дигитални сертификат.

Е-управа – регистрација

Други начин за добијање дигиталног сертификата, јесте путем сајте е-управе: еуправа.гов.рс. Уколико немате налог на е-управи, неопходно је прво да се региструјете.

За регистрацију ће бити неопходно да попуните поља која подразумевају име, презиме, ЈМБГ, као и да приложете скениран лични документ, односно личну карту или пасош (са обе стране).

Добићете мејл којим ће бити неопходно да потврдите регистрацију, а након тога би требало да сачекате још један мејл (највише 48 сати), у ком ће писати да је ваш налог активан.
Како до ковид пропусница

Када сте се регистровали на свој налог е-управе, одаберите услугу зеленог сертификата.
Са леве стране ће писати “Покрени услугу” – одаберите ову опцију.

На следећој страници ће вам ЈМБГ аутоматски бити попуњен, а ви би требало да одаберете комбинацију језика на документу, као и тип уређаја за који вам је сертификат неопходан.
Шифра потврде вакцинације вам се налази на потврди о вакцинацији – међутим, ову ставку, као ни број и земљу издавања пасоша, није неопходно попунити.

У последњем делу укуцајте мејл адресу на коју желите да вам дигитални сертификат буде послат и одаберите “поднеси захтев”.

Проверите мејл након неколико тренутака, и то је то. Дигитални сертификат који вам стигне на мејл, требало би да изгледа као на слици испод.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs