Како до ковид пропуснице: Два су начина, путем е-управе или одлазак у пошту

Propusnice

Постоји неколико начина да извадите ковид сертификат уколико сте прележали коронавирус, имате потврду о вакцинацији или о негативном тесту.

Први начин јесте вађење ковид сертификата у пошти. Када одете у најближу пошту, довољно је да понесете идентификациони документ (лични карту или пасош).

Потребно је да идентификациони документ дате на увид службенику у пошти, након чега ће вам на мејл адресу послати дигитални сертификат.

Е-управа – регистрација

Други начин за добијање дигиталног сертификата, јесте путем сајте е-управе: еуправа.гов.рс. Уколико немате налог на е-управи, неопходно је прво да се региструјете.

За регистрацију ће бити неопходно да попуните поља која подразумевају име, презиме, ЈМБГ, као и да приложете скениран лични документ, односно личну карту или пасош (са обе стране).

Добићете мејл којим ће бити неопходно да потврдите регистрацију, а након тога би требало да сачекате још један мејл (највише 48 сати), у ком ће писати да је ваш налог активан.
Како до ковид пропусница

Када сте се регистровали на свој налог е-управе, одаберите услугу зеленог сертификата.
Са леве стране ће писати “Покрени услугу” – одаберите ову опцију.

На следећој страници ће вам ЈМБГ аутоматски бити попуњен, а ви би требало да одаберете комбинацију језика на документу, као и тип уређаја за који вам је сертификат неопходан.
Шифра потврде вакцинације вам се налази на потврди о вакцинацији – међутим, ову ставку, као ни број и земљу издавања пасоша, није неопходно попунити.

У последњем делу укуцајте мејл адресу на коју желите да вам дигитални сертификат буде послат и одаберите “поднеси захтев”.

Проверите мејл након неколико тренутака, и то је то. Дигитални сертификат који вам стигне на мејл, требало би да изгледа као на слици испод.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије