Министарство привреде позива банке и лизинг куће у програм за набавку опреме за мала предузећа – Обезбеђено око 26 мил ЕУР

Новац

Министарство привреде расписало је јавни позив за учешће пословних банака и лизинг компанија у реализацији Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2022. години.

У позиву се наводи да Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Републике Србије, и уз подршку пројекта “Директна додела бесповратних средстава Развојној агенцији Србије – повећана и технолошки унапређена решења за производне капацитете међу микро и малим предузећима и предузетницима”, који финансира Европска унија, додељује бесповратна средства микро и малим предузећима, предузетницима и задругама за набавку производне опреме/грађевинске механизације/машина и опреме за унапређење енергетске ефикасности и еколошких аспеката производње са циљем олакшавања финансирања набавке опреме и јачања њихове конкурентности.

– Овим путем Министарство привреде позива све заинтересоване банке и лизинг компаније да се пријаве за учешће у реализацији програма.

Министарство је обезбедило средства за реализацију овог програма у износу од 1,9 милијарди динара, а додатна средства обезбеђена су из претприступних фондова ЕУ – ИПА 19, у износу од 10 мил ЕУР.

Како је наведено, привредни субјекти могу остварити право на доделу бесповратних средстава у износу до 25% од нето вредности набавке производне опреме. Износ одобрене бесповратне помоћи не може бити мањи од 500.000 динара, нити већи од 5 милиона динара. Минимална сопствена средства фирме која подноси захтев износе 5% од укупне нето вредности опреме која се набавља, док ће остатак бити обезбеђен из кредита пословне банке или финансијског лизинга лизинг компаније.

Рок за подношење пријава је 11. април, детаљније ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs