Може ли Путин да заврши у Хагу? Може! Зависи од тога колико брзо напредују тенкови!

Putin

Ова вест је на Твитеру изазвала салву духовитих коментара, које западњачки медији покушавају да обришу.

Док траје сукоб у Украјини између руске војске и украјинских нациста, паралелно је у току и пропагандни рат у којем западни медији шире најмонструозније лажи о Русији и руском народу. Западњачка пропагандна машинерија је недавно отишла тако далеко да је повела питање да ли председник Руске Федерације Владимир Путин може да заврши у Хашком трибуналу.

Главни тужилац Међународног кривичног суда чак је најавио и истрагу о Путину због “могућих ратних злочина у Украјини”.
Ипак, чак и западњачки медији су морали да признају колико бесмислено звучи то да се руски председник нађе у Хагу. Како кажу, остаје им да се надају да ће се власт у Москви променити, те да ће на чело Русије стати они који би били спремни да испоруче свог бившег председника.

– Искуство говори да је мало вероватно да се суђење обави док је Путин на власти, али уколико би се режим променио, шансе би биле веће – рекла је Нина ХБ Јоргенсен, професор јавног међународног права са Универзитета у Саутемптону.

Јоргенсенова очигледно не схвата да је Русија светска сила која сигурно неће дозволити да на њено чело стану издајници који би били спремни да толико понизе државу и испоруче свог лидера непријатељу.

Твитераши исмејали западњачку пропаганду.

С друге стране, овакве бесмислене поруке са Запада имају и позитивну страну. Ова вест је на Твитеру изазвала салву духовитих коментара, које западњачки медији покушавају да обришу. Наш народ је још једном показао да има смисла за хумор.

На питање може ли се Владимир Путин наћи у Хагу, један од одговора је био:

– Тешко, задњи пут су стали до Берлина, мада, никад се не зна.

Други твитераш је поручио:

– Може. Зависи од тога колико брзо напредују тенкови… Треба организовати линије снабдевања.

Русија би заузела Европу за неколико дана

Док западњачка медијска машинерија пласира предлоге који изазивају подсмех сваког са здравим разумом, тренутна ситуација у Украјини говори да је руска војска на корак од победе и коначне денацификације те земље.

Тога је свестан и украјински председник Владимир Зеленски који је, на питање могућности признања Крима и република Донбаса, изјавио да постоји могућност да се о томе разговара и да се пронађе компромис да би људи наставили да тамо живе.

– Оно што ми је важно јесте да схватим како ће живети људи на тим територијама, ко жели да буде део Украјине. Питање је компликованије од самог њиховог признања. Ово је још један ултиматум, а ми нисмо спремни за ултиматуме – рекао је Зеленски, и додао да га је НАТО разочарао:

Kada je reč o NATO, izgubio sam interesovanje za to pitanje jer smo shvatili da NATO nije spreman da prihvati Ukrajinu. Savez se plaši kontradiktornih stvari i sukoba sa Ruskom Federacijom.

Kada se pogleda efikasnost ruske vojske i moć Rusije na globalnom planu, svima je jasno, pa čak i Zapadu koji širi beskrupulozne laži, da niko nema smelosti da čak i pomisli da Putina uhapsi negde u svetu i isporuči Hagu. S obzirom na to šta je ruska vojska pokazala u Ukrajini, jasno je da bi u tom slučaju ruskim vojnicima trebalo nekoliko dana da zauzmu Evropu.

Srećom po Zapad, Rusija za razliku od njega nema planove da otima tuđe zemlje i resurse. Ipak, Moskva sigurno neće dozvoliti da je bilo ko ponižava i to zapadnjaci vrlo dobro znaju.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs