Најава отварања просторија Удружења грађана „Мали принц“

Mali princ

У Апатину је, за кратко време колико постоји, Удружење грађана „Мали принц“ успело да окупи преко педесет чланова, који су уједињени у идеји да помогну деци са инвалидитетом, ретким болестима и деци из социјално угрожених породица, као и њиховим родитељима.

Председница овог Удружења, Александра Марић, уједно и чланица Удружења за подршку особама са аутизмом „Маслачак“ из Сомбора, истакла је да је њена жеља да се слични принципи на којима делује „Маслачак“ пренесу и у Апатин. Планови „Малог принца“ су амбициозни, али тренутно је у фокусу оспособљавање просторија.

-Циљеви, односно планови су, на првом месту, адаптација просторија које смо добили од општине, чије је реновирање у току и требало би да буде завршено већ у марту месецу, па да што пре почнемо са одржавањем радионица за децу. У плану су ликовне, едукативне, креативне, драмске радионице, као и психолошке радионице за помоћ родитељима. Ове године ћемо учествовати и на кампу „Подржимо породицу“ на Дивчибарима – навела је Александра Марић.

„Мали принц“, осим одраслих и деце са аутизмом, има и чланове млађег узраста. Тренутно Удружење броји око четрдесет одраслих чланова, двадесетак деце са аутизмом, али и око тридесеторо деце у редовном развоју који су одлучили да на волонтерској основи помогну рад овог Удружења.

Након отварања просторија, екипу из „Малог принца“ чека озбиљан рад, а грађани се позивају да помогну у хуманитарном раду ових ентузијаста.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs