Најмање 12 људи киднаповано у два одвојена инцидента у Нигерији

Nigerija

Најмање 12 људи је киднаповано у два одвојена инцидента на северу Нигерије, рекли су данас званичници и сведоци.

У првом инциденту, неидентификовани нападачи су киднаповали четири особе касно у петак, а међу заробљенима је сеоски старешина заједнице Насарава-Буркулу у северозападној нигеријској држави Замфара, рекао је локални званичник Мухамед Букујум.

Букујум је рекао да су, поред сеоског старешине, киднапована и три фармера за које су нападачи тражили откуп, пренео је Ројтерс.

У одвојеном инциденту, милитанти Боко Харама отели су данас осам фармера у селу Маива, око три километра од Маидугурија, главног града нигеријске североисточне државе Борно.

Мохамед Џида, који је успео да побегне од нападача, рекао је за Ројтерс да је видео побуњенике како окружују фармере који су радили на својој фарми. Рођаци појединих отетих фармера потврдили су отмице за британску агенцију, наводећи да су побуњеници тражили откуп.

Боко Харам је у петак ослободио 49 жена киднапованих раније током ове седмице у близини Маидугурија након што је државни званичник платио откуп за њихово ослобађање.

Исламистичка група убија и отима фармере у држави Борно која је била епицентар 14-огодишњег рата против побуњеника у Нигерији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs