Нова изложба у Малој галерији КЦ ,,Лаза Костић” Сомбор

Отварање изложбе ,,Отисак” Мартине Ђорђевић биће уприличено у уторак, 13. априла, са почетком у 19 сати, у Малој галерији Kултурног центра ,,Лаза Kостић” Сомбор.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћања које ће бити доступно на фејсбук страници Kултурног центра, путем преноса уживо. Поставка изложбе ће трајати до 26. априла.

Реч о изложби:

У истраживању под називом ,,Отисак“ обухваћен је процес креирања радова и разматрање начина на који су радови настали као и довођење тог начина у везу са поетиком. Заступљено је размишљање о трагу као остатку нечега што је постојало, као и о самом отиску прста као материјалним приказом људског идентитета.

Примарни моменат јесте сама симболика отиска и његове вредности. Те вредности су се истакле путем линије било да је реч о техници цртежа или графике.

Потреба за неговањем суптилности и интересовање за минуциозне форме довели су до организације површине која ће у исто време изгледати и крхко и монументално, независно од формата.

Биографија уметника:

Мартина Ђорђевић рођена је 1995. године у Лесковцу. Након завршетка Гимназије, уписује сликарство на Факултету уметности у Нишу, 2014. године.

Основне и мастер академске студије завршила је у класи проф. мр Kатарине Ђорђевић. Највеће интересовање гаји за цртеж и графику, нарочито традиционалне графичке технике. Током студија излагала је на преко 25 колективних изложби у Србији и иностранству.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs