Нова победа за апатинске шахисте, Пригревчани одиграли нерешено

У другом колу шаховских првенстава, Апатинци су укњижили нову победу у Војвођанској лиги, док су шахисти Пригревачког шаховског клуба одиграли нерешено 3:3.

Према очекивањима, шахисти Вулкан Протектора остварили су и другу овосезонску победу. Они су у својим просторијама били бољи од екипе Жаки Јожеф из Старе Моравица и славили са минималних 3,5:2,5. По цео поен за Апатинце освојили су Ћопић, Стојановић и Болехрадски, ремизирао је Рајз, а поражени су Обрадовић и Kудуз. Вулкан Протектор је тренутно први на табели, а у следећем колу следи гостовање у Горњи Брег истоименом домаћину.

Шахисти Пригревице своје гостовање у Бездану окончали су без победника 3:3. Kада се све сабере и одузме, онда је овај резултат можда и најправилнији исход меча који је могао да има победника, јер је било доста преокрета током партија. За Пригревчане по цео поен освојили су Остојић против Бешлина и Сердар против Травице, поделом поена завршене су партије Грба – Ђанић и Мојзеш – Бањац, а за домаћина по читав поен освојили су Терзин против Бошка Томашевића и Паштровић против Зорића. У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Бачки Брег – Полет 2 Растина 0,5:5,5, Раванградске ајкуле Сомбор – Алекса Шантић 4,5:1,5, МЛадост Оџаци – Раднички Торњош 2,5:3,5 и Потисје Kањижа – Врбас 2:4.

На табели воде Раванградске ајкуле и Врбас са максималним учинком од 6 бодова, следе Бездан и Пригревица са по 4, Полет и Раднички 3, Потиске и Бачки Брег по 1, а без бодова су Младост и Алекса Шантић.

У следећем колу састају се: Пригревачки шаховски клуб – Раванградске ајкуле, Врбас – Бачки Брег, Раднички – Потисје, Алекса Шантић – Младост и Полет – Бездан. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs