Нова четири конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Konkurs

Данас, 19. јануара, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, расписао је још четири конкурса у циљу подстицања пољопривредних газдинстава, удружења и школа.

Расписани су:

Конкурс за доделу средстава за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса, који су значајни за заштиту и спасавање од пожара у 2022. години а које реализују удружења.
Циљ јавног конкурса је подизање свести грађана о значају активности добровољних ватрогасних друштава, популаризација добровољног ватрогаства као и подизање нивоа знања и вештина припадника добровољних ватрогасних друштава. Предмет конкурса јесте додела бесповратних средстава за реализацију програмских активности опремања надлежних служби опремом за гашење пољских пожара на пољопривредном земљишту, а укупна средства која се издвајају износе 20 милиона динара.

Све детаље можете прочитати ОВДЕ.

Конкурс за доделу средстава за финансирање интензивирања коришћења пољопривредног земљишта којим располажу високо образовне установе, средње пољопривредне школе и остале средње школе које образују ученике пољопривредне струке ‒ путем набавке опреме.
Циљ овог конкурса јесте унапређење образовања студената и ученика кроз практичну наставу коришћењем савремене пољопривредне опреме и механизације. Предмет конкурса јесте додела бесповратних средстава за финансирање набавке опреме и механизације ради интензивирања коришћења пољопривредног земљишта, високо образовним установама, средњим пољопривредним школама и осталим средњим школама које образују ученике пољопривредне струке, а укупна средства која се издвајају износе 26 милиона динара.

Све детаље можете прочитати ОВДЕ.

Конкурс за доделу подстицајних средстава за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и економске активности у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду млека и меса на газдинствима у АП Војводини 2022. години.
Циљ конкурса је побољшање квалитета млека и меса, повећање сточног фонда, упосленост чланова домаћинстава која се баве сточарском производњом, проширење асортимана новим производима, брендирање производа и повећање животног стандарда на селу. Предмет конкурса је суфинансирање потребне нове опреме у области производње и прераде меса и млека, а укупна средства која се издвајају износа 15 милиона динара.

Све детаље можете прочитати ОВДЕ.

Конкурс за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми у АП Војводини у 2022. години.
Циљ Конкурса је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости производње на фармама у Аутономној покрајини Војводини у 2022. години. Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање: опремања говедарских фарми, опремања свињарских фарми, опремања овчарских фарми, опремања козарских фарми, опремања живинарских фарми, набавке опреме за мужу, набавке опреме за хлађење и складиштење млека, набавке опреме за изђубравање, набавка опреме за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству. Укупна средства предвиђена за реализацију износе до 108.900.000,00 динара.

Све детаље можете прочитати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs